SGK ile Kamu Bankaları Arasında Kredi İş Birliği Protokolü İmzalandı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz ‘’Her zaman olduğu gibi bu ve benzer…

 

 

Kredi Kullanmak Suretiyle Emekli Olma İmkânı Getirildi

SGK ile Kamu Bankaları Arasında Kredi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz ‘’Her zaman olduğu gibi bu ve benzer düzenlemelerle vatandaşlarımızın yanındayız’’

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında 7256 sayılı Yapılandırılma Kanunu kapsamında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü imzalandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Erdoğan Özen Konferans Salonunda gerçekleşen Toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Türkiye Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay ve Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Lütfü Çelebi katıldı.

Protokol ile Sigortalılara, Kredi Kullanmak Suretiyle Emekli Olma İmkânı Getirildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz, ‘’Protokol ile yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacaktır.’’ dedi.

Başkan Yılmaz, ‘’Sigortalılarımız, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 31 Mart’a kadar aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir.’’ dedi.

Başkan Yılmaz; Sigortalıların, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe kadar bankadan aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabileceklerini belirtti.

Yılmaz, bu imkândan yararlanmak isteyen sigortalıların, sigorta prim borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapmaları gerektiğini ve Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri tarafından verilecek emekli olabileceklerine ilişkin yazısı ile birlikte Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden istedikleri bankaya müracaat edebileceklerini ifade etti.

Başkan Yılmaz, “Kredi iş birliği protokolü kapsamında, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4b’den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/ prim borcunu ödemesi durumunda 4/a’dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar bulunmaktadır’’ dedi.

Yapılandırma Süresi Uzatıldı

SGK Başkanı İsmail Yılmaz 7256 sayılı Yapılandırma Kanunun süresinin uzatıldığını hatırlatarak; ‘’30 Aralık 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından; yapılandırma için son başvuru tarihi, 31 Aralık 2020 tarihinden 1 Şubat 2021 tarihine, İlk taksitin son ödeme tarihi ise 28 Şubat 2021 tarihinden 31 Mart 2021 tarihine uzatılmıştır.’’ dedi.

SGK Başkanı Yılmaz, ‘’Sosyal Güvenlik Reformumuzun mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendinin destekleriyle Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bugüne kadar iyi günde kötü günde vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu, bu ve benzer düzenlemelerle de her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek isterim.’’ dedi.

Konuşmaların ardından, sigortalılara kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getiren protokolü Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz, Ziraat Bankası adına Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Türkiye Halk Bankası adına Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay ve Türkiye Vakıflar Bankası adına Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Lütfü Çelebi imzaladı.

Kaynak: SGK