Mali Müşavirlik Bürolarında Covid-19 Önlemleri Mali Müşavirlik Bürolarında Pandemiye Karşı Uyulması Gereken Hususlar Devlet ve işletmeler, varlıkların…

 

 

Mali Müşavirlik Bürolarında Alınması Gereken Covid-19 Önlemleri

 

 

Mali Müşavirlik Bürolarında Covid-19 Önlemleri

 

Mali Müşavirlik Bürolarında Pandemiye Karşı Uyulması Gereken Hususlar

Devlet ve işletmeler, varlıklarını koruyabilmek ve sürdürebilmek için mali müşavirlik mesleğinin desteğine ihtiyaç duymaktadırlar.

COVID-19 süreci, ülkemizde mali müşavirlik mesleğinin vazgeçilmez önemini ortaya koymuş, kamu finansmanının ve işletmelerin
sürdürülebilirliğinin mali müşavirlerin sundukları hizmetlere bağlı olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsünün ülkemizde görülmeye başladığı günden itibaren ara vermeden çalışan, sürecin sessiz savaşçıları olan mali müşavirler, maalesef salgınla mücadelede ciddi kayıplar vermektedir.

Her geçen gün artan kayıplarımız sebebiyle artık bazı tedbirlerin sıkı şekilde hayata geçirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Ülke genelinde son günlerde hasta sayıları hızla artmakta, özellikle meslek mensupları arasında COVID-19 vakaları çok fazla görülmektedir.

Meslek mensupları bu süreçte, işletmelerin, kamu kurumlarının hep yanında olmuş, sessiz, sedasız her çıkan yeni uygulamayı sorunsuz şekilde başarıyla uygulamışlardır. Kısa çalışma ödeneği, işsizlik fonu ödemeleri, pandemi kredileri, MUH-SGK, beyan ve bildirimler gibi uygulamalarda işletmelerin mağdur olmaması adına iş ve işlemler, hızlı ve etkili bir biçimde tamamlanmıştır.

Müşterilerimizin iş ve işlemlerini yapabilmemiz ve onların yanında olabilmemiz, meslek mensuplarımızın ve büro çalışanlarımızın sağlığını koruyabilmemize ve olası bulaş riskini kontrol altına alabilmemize bağlıdır. Bunun için teması en alt seviyeye indirmemiz ve tedbirlere uymamız gerekmektedir.

1- Mali müşavirlik bürolarına ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

2- Her ayın 10’uncu gününe kadar evrakların muhasebe bürolarına teslim edilmesi gerekmektedir. Olası bir bulaş durumunda iş ve işlemlerin hızlı bir şekilde bitirilmesi son tarih beklenmeden beyanname ve bildirgelerin verilmesi açısından önem taşımaktadır.

3- Muhasebe bürolarında iş görüşmeleri telefon ile bilgi verilerek ve randevu sistemi ile gerçekleştirilecektir.

4- Muhasebe bürolarına evrak teslimi için önceden telefon ile bilgi verilecek ve evraklar kapıdan yada kargo ile teslim edilecektir.

5- Muhasebe Bürolarında bu dönemde içecek ve yiyecek ikramı yapılmayacaktır.

6- Muhasebe bürolarına gelinmesini gerektirmeyen işler online veya telefon ile gerçekleştirilecektir.

7- Muhasebe bürosuna gelenler ve burada çalışanlar sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymak zorundadır.

Kaynak: TÜRMOB